Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (3)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Кирпа М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Кирпа М. Я. 
Зберігання насіння кукурудзи та його якість / М. Я. Кирпа // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 5. - С. 5-7. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Вивчено комплекс факторів, які визначають стійкість, життєвість і тривалість зберігання насіннєвих фондів залежно від їх призначення. Встановлено групи різноякісності та технологічні прийоми підвищення схожості і врожайності кукурудзи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.2-38(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кирпа М. Я. 
Оптимізація процесів обробляння і зберігання насіння кукурудзи та методи поліпшення його якостей : автореф. дис... д-ра с.-г. наук / М. Я. Кирпа; Ін-т рослинництва ім. В.Я.Юр'єва УААН. - Х., 2007. - 43 c. - укp.

Розв'язано наукову проблему підготовки високоякісного насіння кукурудзи в галузях первинного і промислового насінництва на основі оптимізації процесів збирання, обробляння і зберігання насіння та його біологічних і технологічних ознак, рівня якості та енерговитрат на виробництво. Проаналізовано закономірності генотипової та модифікаційної мінливості посівних якостей і врожайних властивостей насіння різних гібридів і ліній кукурудзи. Визначено оптимальний період збирання, режими сушіння, очищення, сортування і калібрування, хімічної обробки, що підвищують вихід кондиційного матеріалу на 5 - 8 %. Обгрунтовано господарську довговічність насіння кукурудзи та біотичні і абіотичні чинники, що подовжують термін його збереження до 5 - 6 років. Висвітлено нові, додаткові показники і методи визначення якості насіння, доведено ефективність їх застосування. Удосконалено та розроблено нові технічні засоби для обробляння насіння, які покращують його якість та знижують витрату енергії на 18 - 25 %.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.2-48 + П212.2-38

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА352881 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кирпа М. Я. 
Нове в підготовці насіння кукурудзи / М. Я. Кирпа // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 6. - С. 37-40. - укp.

Проаналізовано матеріально-технічну базу і технології кукурудзообробних заводів, наведено показники якості насіння та рівні енергоспоживання після збирання врожаю. Запропоновано комплекс нових заходів щодо сушіння, очищення, зберігання, оцінки якости продукції, що дозволяють у процесі обробки зменшити енерговитрати на 20 - 25 %, підвищити посівні та врожайні властивості насіннята подовжити термін зберігання страхових фондів кукурудзи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.2-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського